SIMNING

simträning privat

Simning

Simning är min grund i verksamheten, jag coachar unga o äldre till att nå sin fulla potential som simmare, oavsett nivå.

Jag har en TI utbildning , bla. bakom mig och den anser jag vara helt enastående för att lära sig hitta sin kropp i vattnet, förstå vad simning handlar om. Vi utrustar oss med tålamod och det får ta den tid det tar. Välbehag och komfort i vattnet är grogrunden och därifrån tar vi steget till att bli snabba simmare.

Jag är helt övertygad om att som simmare bör du träna på alla simsätten, på din nivå. Detta för att stärka fler muskler och därmed minska skaderisken. Samt för att variation är kul. Att ha kul är viktigare än något.

Personlig Träning

När du kommer till mig går vi igenom din simbakgrund och mål med din simning. Jag tittar hur det ser ut och jag filmar dig om där finns en teknik att filma och gör en simanalys, med hjälp av biomekaniska principer ser vi sedan hur du kan jobba med din teknik för att förbättra din simning. Man kan med fördel vara två på en sådan sejour då det ges tid att i lugn och ro öva på det som man får att öva på.

Personlig Träning

PT, ensam eller i par.
Företagsuppdrag, Simning kan vara en av de mest teambildande, hälsosamma friskvårdande aktiviteter en arbetsgrupp utövar. Kontakta Malin@coachmalin.se vid intresse.

TIPS FRÅN COACHEN

Utrusta dig med tålamod. Jobba ordentligt med tekniken för en bra kroppshållning i vattnet, en mjuk kropp som ändå är bestämd. Tekniken först, farten sedan. Ta gärna hjälp av en coach eller be någon filma hur det ser ut när du simmar. Oerhört värdefullt att se sig själv. Youtube har en uppsjö av filmklipp med sim instruktioner där jag för en nybörjare föredrar tips från Total Immersion. Är du mer avancerad än en ren nybörjare finns obegränsat av tips på nätet som är värdefulla.